De helden van Acadius

Synopsis

 • Acadius heeft de groep bij elkaar geroepen.
  Alle mensen in de stad zijn druk bezig met de voorbereidingen van het Wakersfest dat vanavond begint. Maar Acadius’ informanten hebben ingefluisterd dat de Kapi’s iets aan het voorbereiden zijn. Dat betekent vrijwel altijd problemen, zeker rond de festiviteiten. Hij vraagt de groep om het uit te zoeken.

 • Bij de monkeys…
  Met de hulp van Corbin spotten ze een drie Kapi’s in een open tempeltje: twee grote en één kleinere met een hoed op. De ruimte is al versierd voor het Wakersfest, bloemenslingers en linten hangen van het plafond en het altaar ligt vol verse bloemen. Alleen de lampionnen liggen op de grond rond de apen. Een oplettend iemand ziet zakjes poeder en sporen van hetzelfde poeder rond de lampionnen.
  De Kapi’s reageren betrapt als ze de party ontdekken. Ze weigeren mee te werken, willen de party liever weg hebben en vallen aan als ze de groep te nosy vinden worden. Zodra het gevecht in hun nadeel lijkt te zijn, vluchten ze weg door uit de open ramen te springen en over de daken te parkouren.
  Onder druk zullen ze uiteindelijk toegeven voor wie ze werken. Een menselijke opdrachtgever heeft ze jeukpoeder in lampionnen door de hele stad laten verspreiden. Ze weten niet waarom, maar de beloning is groot. Hun leider weet waarschijnlijk meer. Hij is te vinden bij hun basis.

 • De zoektocht naar de opdrachtgever
  Of ze het nou van de Kapi’s of via Acadius horen: Konrad de leider van de Kapi’s is te vinden op een verlaten dak van één van de hoogste gebouwen van de stad. Daar is een primitieve basis gemaakt met een voedingsberg, slaapplekken, een waterbak en overhangende doeken voor schaduw. Naast hem hangen er nog 4 apen rond. Konrad wilt geen gedoe en probeert de groep weg te praten en geeft alle informatie nodig om ze weg te krijgen. Hij verdedigd de basis als het nodig is, maar vlucht als het er op aan komt. Hij vertelt dat hij de opdrachtgever zou ontmoeten in een binnenplaats bij het licht van de eerste sterren. Hij geeft hen de route.

 • De Villain
  De instructies leiden hen naar een verlaten huis met open ramen. Er hangt een sterke geur van wierook en op een paar kussens, borden en rotzooi na is het leeg. Aan de andere kant is een wild begroeide binnenplaats. Het is er benauwd en klam en er hangt een geur van storm. Midden tussen het groen staat een groenblauwe water genasi.

Ze is duidelijk niet bij zinnen. Om haar nek hangt een groene ketting die licht geeft wanneer zij of één van de dieren spreekt. Dit is hoe ze met ze kan communiceren. Ze geeft aan dat haar daden een opdracht van Alvah waren maar weigert van gedachten te veranderen. Zodra ze het idee heeft dat de dieren haar plannen willen saboteren, summoned ze 4 poisonous snakes uit een rieten mand die ze op de avonturiers stuurt.

De helden

 • Swindle rogue Een raccoon en companion van een wijd bekende dief. Hij weet onopgemerkt uit en in elke kamer te komen, ook als de deuren op slot zijn en er wachten bij de deur staan. Heeft een suikerverslaving en een slecht humeur. 

 • Malacha wizard Een zwarte, kortharige poes met heldere blauwe ogen. Hulpje van de townwizard. Mysterieus, edgy, cynisch maar vooral intelligent. Voelt zich eigenlijk te goed voor de meeste andere dieren en het normale volk. Heeft een paar trucjes van haar magische vriend geleerd. Zus van Sodal.

 • Sodal cleric Een grote, witte kater met lichtblauwe ogen. Woont in een tempel waar clerics en acolytes armen helpen en zieken genezen. Vangt zo veel op van wat er gaande is in de stad. Draagt zijn steentje bij door support te bieden aan wie het nodig is, maar ook door de andere dieren in het pand onder controle te houden. Mysterieus, zweverig maar ook meelevend en vriendelijk. Broer van Malach.

 • Zala Barbarian Enorm grote witblonde hond. Ontzettend lief, verlegen en zacht voor wie ze kent, maar altijd alert op gevaar. Wie ze als vijand beschouwt is niet veilig. Wanneer ze vecht is ze fel, gefocused en sterk. Companion van de Captain of the walls: een beruchte elven schutter. Accepteert Doug maar geeft zijn verhalen niet te veel aandacht.

 • Itch Fighter Een muis. Huisgenoot van de Captain of the Guard, hoewel hun vriendschap eenzijdig is. Ze bewondert hem al haar hele leven en heeft zelfs zijn wapens en outfit op haar formaat nagemaakt. Haar familie vindt het gek, maar haar broertjes en zusjes zijn haar grootste fans. Ze is dapper, eerzaam en roekeloos. Met haar lef weet ze wel altijd eten te regelen. 

 • Doug Bard Een driekleurig hondje met een blauw en een bruin oog. Heeft jaren met zijn baas, een muzikant, gereisd tot hij eindelijk besloot dat het genoeg was. Heeft ondanks zijn leeftijd nog veel energie. Neemt elk mogelijk moment om zijn vele, ietwat overdreven, verhalen te vertellen. Heeft in zijn reizen het één en ander opgepakt van zijn baas en de omgeving. Plaagt Zala graag met lange verhalen en opschepperij. Ziet haar als een waardevolle vriendin.

 • Fenix Sorcerer Een Indian giant squirrel: groot en felgekleurd. Opvallend in de meeste gebieden maar een bekend diersoort in Takutai Delad. Nix heeft zijn naam aan twee dingen te danken: zijn rood/oranje vacht en zijn magische ongelukjes. Dat laatste veroorzaakte zoveel problemen dat zijn familie hem weggestuurd heeft. Nix is jong, energiek en wilt zichzelf graag bewijzen. Hij heeft geen voorbeeld om zich aan op te trekken en is constant bang weer weggestuurd te worden. Hij ziet deze missie als zijn enige kans.


The important NPC’s

 • Acadius Een oude uil die al jaren in een van de hoogste torens van de stad leeft. Hij komt zelf zelden naar buiten maar hij heeft vele informanten en weet als geen ander wat er gaande is. Hij is een verzamelaar van kennis. Hij heeft het beste met de stad voor en gebruikt zijn kennis om andere dieren aan te sturen. Weinig mensen weten van de uil in de toren, vrijwel niemand weet zijn macht achter de schermen. 

 • Corbin Een kreupele kauw met donkerblauwe veren. Een van de informanten van Acadius. Jong en leergierig. Helpt met het scouten van locaties of met het in de gaten houden van plekken. Minder goed in het werkveld.

 • De Kapi’s Een groep monkeys die zelden goed nieuws betekenen. Zelfstandig houden ze zich tot kleine misdrijven zoals zakkenrollen en het beroven van marktkraampjes. Maar met een opdrachtgever zijn ze tot veel meer in staat, en dat is vrijwel altijd slecht nieuws. 

 • Konrad Zelfbenoemde leider van de Kapi’s. Op leeftijd en met heel wat ervaring op zak. Wil geen gedoe en zal zeker zijn zaakje niet riskeren. Zal zichzelf verdedigen met de hulp van zijn groep, maar vlucht als het te veel wordt.

 • Naida Water genasi. Blauwe huid en donker zeewier-kleurig haar dat in krullen rondzweeft. Haar grote ogen hebben opvallend kleine pupillen en veel wit. Donkere sproeten bedekken haar gezicht. Ze draagt losse kleding van doeken met enkele goudkleurige details. Ze is bezeten door Alvah en duidelijk niet bij zinnen. Wanneer ze spreekt lijkt het bijna alsof je het ruisen van de zee ook hoort.

 • Alvah Godin van de chaos en één van de weergoden. Soms goed, soms slecht, altijd onvoorspelbaar. 


Konrad

HP: 21
AC: 14

Ki: 4

Str: 8Dex: 16Con: 10Int: 8Wis: 12Cha: 8

  -1   +3   +0  -1   +1   -1

Actions

Unarmed strike

Two attacks (action + bonus action)
+5 to hit1d4+3 bludgeoning damage

Flurry of Blows

Immediately after you take the Attack action on your turn, you can spend 1 ki point to make two unarmed strikes as a bonus action.

Whenever you hit a creature with one of the attacks granted by your Flurry of Blows, you can impose one of the following effects on that target:

 • It must succeed on a Dexterity saving throw or be knocked prone.

 • It must make a Strength saving throw. If it fails, you can push it up to 15 feet away from you.

 • It can’t take reactions until the end of your next turn.

Patient Defense 

You can spend 1 ki point to take the Dodge action as a bonus action on your turn.

Step of the Wind

You can spend 1 ki point to take the Disengage or Dash action as a bonus action on your turn, and your jump distance is doubled for the turn.

Deflect Missiles

Starting at 3rd level, you can use your reaction to deflect or catch the missile when you are hit by a ranged weapon attack. When you do so, the damage you take from the attack is reduced by 1d10 + your Dexterity modifier + your monk level.

If you reduce the damage to 0, you can catch the missile. If you catch a missile in this way, you can spend 1 ki point to make a ranged attack with the weapon or piece of ammunition you just caught, as part of the same reaction.

Naida (Water Genasi Tempest Cleric)

HP: 18
AC: 14

Str: 8Dex: 12Con: 14Int: 7Wis: 14Cha: 12

  -1   +1   +2  -2   +2   +1

Actions

Dagger

+3 to hit1d4+1 piercing damage

Cantrips

 • Shape water

 • Sacred Flame (dex save of 1d8 damage)(blauw)

 • Thaumaturgy

Spells

Spellslots: 3Spell save DC: 12Spell attack modifier: +4

 • Fog cloud

 • Thunderwave (con save. 2d8 thunder damage or half.)

 • Create or Destroy Water

 • Cure Wounds (1d8 + 2 hp)

Wrath of the Storm (1x)

When a creature within 5 feet of you that you can see hits you with an attack, you can use your reaction to cause the creature to make a Dexterity saving throw. The creature takes 2d8 lightning or thunder damage (your choice) on a failed saving throw, and half as much damage on a successful one.

Channel Divinity: Destructive Wrath (1x)
When you roll lightning or thunder damage, you can use your Channel Divinity to deal maximum damage, instead of rolling.

Other specialties 

Acid Resistance

You have resistance to acid damage.

Amphibious

You can breathe air and water.

Monkeys

HP: 8
AC: 13

Ki: 2

Str: 8Dex: 14Con: 10Int: 8Wis: 12Cha: 8

  -1   +2   +0  -1   +1   -1

Actions

Unarmed strike

Two attacks (action + bonus action)
+4 to hit1d4+2 bludgeoning damage

Flurry of Blows

Immediately after you take the Attack action on your turn, you can spend 1 ki point to make two unarmed strikes as a bonus action.

Patient Defense 

You can spend 1 ki point to take the Dodge action as a bonus action on your turn.

Step of the Wind

You can spend 1 ki point to take the Disengage or Dash action as a bonus action on your turn, and your jump distance is doubled for the turn.

Swindle

Rogue – Raccoon 

Swindle is de trouwe partner van de wijd beruchte dief ‘de Cheat’. Hij weet onopgemerkt in en uit elke kamer te komen, ook als de deuren op slot zijn en er wachten bij de deur staan. Hij heeft een serieuze suikerverslaving en een slecht humeur, die slechter wordt hoe langer hij geen fix heeft gehad.  

Stats

HP: 10
AC: 13

Str: 10Dex: 16Con: 15Int: 10Wis: 14Cha: 10

  +0   +3   +2  +0   +2   +0

Actions

Claws

Melee Weapon Attack

+5 to hit1d4+3 slashing damage

 

Bite

Melee Weapon Attack

+5 to hit4 piercing damage (1 + dex)

Sneak attack

Once per turn, you can deal an extra 1d6 damage to one creature you hit with an attack if you have advantage on the attack roll. The attack must use a finesse or a ranged weapon.

You don’t need advantage on the attack roll if another enemy of the target is within 5 feet of it, that enemy isn’t incapacitated, and you don’t have disadvantage on the attack roll.

Other specialties 

Literate

Swindle can read and write common en Thieves’ Cant.

Expertise

Advantage on stealth, slight-of-hand and lockpicking checks.

Malacha

Wizard – Cat

Een zwarte, kortharige poes met heldere blauwe ogen. Hulpje van de townwizard. Mysterieus, edgy, cynisch maar vooral intelligent. Voelt zich eigenlijk te goed voor de meeste andere dieren en het normale volk. Heeft een paar trucjes van haar magische vriend geleerd. Zus van Sodal.

Stats

HP: 7
AC: 12

Str: 8Dex: 14Con: 12Int: 16Wis: 14Cha: 11

  -1   +2   +1  +3   +2   +0

Actions

Claws

Melee weapon attack

+4 to hit3 slashing damage (1+ dex)

Cantrips

 • Magehand

 • Poison spray (con saving throw or 1d12 damage)

 • Prestidigitation

Spells

Spellslots: 2Spell save DC: 13Spell attack modifier: +5

 • Charm person

 • Color Spray (blinds a lot of enemies)

 • Featherfall

 • Magic Missile (auto-hit, 3d4 force damage)

 • Sleep

 • Witch Bolt (ranged spell attack, 1d12 damage per ronde)

Other specialties 

Expertise

 Advantage on arcana and history checks. Malacha can read common.

Arcane Recovery
You can recover 1 spellslot with a short rest, once per day.

Sodal

Life Cleric – Cat

Een grote, witte kater met lichtblauwe ogen. Woont in een tempel waar clerics en acolytes armen helpen en zieken genezen. Vangt zo veel op van wat er gaande is in de stad. Draagt zijn steentje bij door support te bieden aan wie het nodig is, maar ook door de andere dieren in het pand onder controle te houden. Mysterieus, zweverig maar ook meelevend en vriendelijk. Broer van Malach.

Stats

HP: 9
AC: 11

Str: 8Dex: 12Con: 13Int: 12Wis: 16Cha: 14

  -1   +1   +1  +1   +3   +2

Actions

Claws

Melee weapon attack

+3 to hit2 slashing damage (1+ dex)

Cantrips

 • Sacred Flame (dex save or 1d8 radiant damage)

 • Spare the Dying

 • Mending

Spells

Spellslots: 2Spell save DC: 13Spell attack modifier: +5

 • Bane

 • Bless 

 • Cure wounds (touch, 1d8 + 6 hp)

 • Sanctuary

 • Shield of Faith

 • Purify Food and Drink (Ritual) 

Other specialties 

Disciple of Life
Whenever you use a spell of 1st level or higher to restore hit points to a creature, the creature regains additional hit points equal to 2 + the spell’s level.

You may cast cure wounds twice without using a spellslot.

Expertise

Advantage on medicine, insight and religion checks.

Zala

Barbarian – Dog

Enorm grote witblonde hond. Ontzettend lief, verlegen en zacht voor wie ze kent, maar altijd alert op gevaar. Wie ze als vijand beschouwt is niet veilig. Wanneer ze vecht is ze fel, gefocused en sterk. Companion van de Captain of the walls: een beruchte elven schutter. Accepteert Doug maar geeft zijn verhalen niet te veel aandacht.

Stats

HP: 14
AC: 11

Str: 17Dex: 8Con: 14Int: 10Wis: 12Cha: 14

  +3   -1   +2  +0   +1   +2

Actions

Bite

Melee Weapon Attack

+5 to hit1d6 + 3 piercing damage 

If the target is a creature, it must succeed on a DC 11 Strength saving throw or be knocked prone.

Claws

+5 to hit2d4 + 3 slashing damage

Rage (2x per long rest)

In battle, you fight with primal ferocity. On your turn, you can enter a rage as a bonus action.

While raging, you gain the following benefits:

 • You have advantage on Strength checks and Strength saving throws.

 • When you make a melee weapon attack using Strength, you gain a bonus to the damage roll that increases as you gain levels as a barbarian, as shown in the Rage Damage column of the Barbarian table.

 • You have resistance to bludgeoning, piercing, and slashing damage.

Your rage lasts for 1 minute. It ends early if you are knocked unconscious or if your turn ends and you haven’t attacked a hostile creature since your last turn or taken damage since then. You can also end your rage on your turn as a bonus action.

Itch

Fighter – Mouse 

Huisgenoot van de Captain of the Guard, hoewel hun vriendschap eenzijdig is. Ze bewondert hem al haar hele leven en heeft zelfs zijn wapens en outfit op haar formaat nagemaakt. Haar familie vindt het gek, maar haar broertjes en zusjes zijn haar grootste fans. Ze is dapper, eerzaam en ietwat roekeloos. Met haar lef weet ze wel altijd eten te regelen. 

Stats

HP: 13
AC: 13

Str: 8Dex: 16Con: 17Int: 10Wis: 12Cha: 11

  -1   +3   +3  +0   +1   +0

Actions

Bow

15/30 ft. range

+5 to hit4 piercing damage (1 + dex)

Sword

+5 to hit1d4 + 5  slashing damage

Bite

+5 to hit4 piercing damage (1 + dex)

Second wind

You have a limited well of stamina that you can draw on to protect yourself from harm. On your turn, you can use a bonus action to regain hit points equal to 1d10 + your fighter level. Once you use this feature, you must finish a short or long rest before you can use it again.

Doug

Bard – Dog 

Een driekleurig hondje met een blauw en een bruin oog. Heeft jaren met zijn baas, een muzikant, gereisd tot  ze eindelijk besloten dat het genoeg was. Heeft ondanks zijn leeftijd nog veel energie. Neemt elk mogelijk moment om zijn vele, ietwat overdreven, verhalen te vertellen. Heeft in zijn reizen het één en ander opgepakt van zijn baas en de omgeving. Plaagt Zala graag met lange verhalen en opschepperij. Ziet haar als een waardevolle vriendin.

Stats

HP: 10
AC: 10

Str: 10Dex: 10Con: 14Int: 11Wis: 14Cha: 16

  +0   +0   +2  +0   +2   +3

Actions

Bite

+2 to hit1d6 piercing damage

Cantrips

 • Minor Illusion

 • Message

 • Vicious Mockery (1d4 damage + disadvantage on the next attack role)

Spells

Spellslots: 3Spell save DC: 13Spell attack modifier: +5

 • Charm Person

 • Dissonant Whispers (3d6 psychic damage + runs away)

 • Healing Word

 • Tasha’s Hideous Laughter

Other specialties 

Bardic inspiration (3x per long rest)

use a bonus action on your turn to choose one creature other than yourself within 60 feet of you who can hear you. That creature gains one Bardic Inspiration die, a d6.

Expertise

Advantage on performance and persuasion checks.

Fenix

Wild Magic Sorcerer – Indian Giant Squirrel

Nix heeft zijn naam aan twee dingen te danken: zijn kleurrijke vacht en zijn magische ongelukjes. Dat laatste veroorzaakte zoveel problemen dat zijn familie hem weggestuurd heeft. Nix is jong, energiek en wilt zichzelf graag bewijzen. Hij heeft geen voorbeeld om zich aan op te trekken en is constant bang weer weggestuurd te worden. Hij ziet deze missie als zijn enige kans.

Stats

HP: 8
AC: 12

Str: 8Dex: 15Con: 14Int: 12Wis: 10Cha: 16

  -1   +2   +2  +1   +0   +3

Actions

Bite

+4 to hit3 piercing damage (1 + dex)

Cantrips

 • Control Flames 

 • Fire Bolt (1d10 fire damage)

 • Prestidigitation

 • Minor Illusion

Spells

Spellslots: 2Spell save DC: 13Spell attack modifier: +5

 • Burning Hands (dex save. 3d6 fire damage on a failed save, or half on a succes)

 • Chromatic Orb (3d8 fire damage)

Other specialties 

Wild Magic Surge

Roll a D20 after casting a spell or using Tides of Chaos. If you roll a 1, roll on the Wild Magic Surge table.

Tides of Chaos (2x per long rest)

Give yourself advantage on an attack role, an ability check or a saving throw.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *